luni, 4 mai 2015

aripioare picante in crusta

Azi mi s-a facut pofta de aripioare picante, homemade, care sunt de o mie de ori mai gustoase decat cele din comert, daca stii sa le faci si stii ce fulgi de porumb sa folosesti. Reteta originala provine de pe meleagurile tuturor posibilitatilor, si este folosita si de o companie de renume mondial. Numai ca ei folosesc ingrediente usor diferite.
Eu fac in felul urmator:
Pun 20 de aripioare la marinat in in 50 ml de lapte gras cu putin paprika, usturoi pisat, sare si piper, si le las la marinat in jur de 2 ore.
Le puteti pun intr-o punga ermetica sau intr-un vas acoperit. Pentru un efect si mai rapid, eu bag vasul la frigider.
Dupa ce s-au marinat bine, le pun intr-un scurgator, iar apoi le dau prin faina (2 linguri mai exact). 
Intr-o tigaie mai inalta pun la incins uleiul. Puteti folosi si friteuza sau o oala mai inalta.
Iau 3 cani de fulgi de porum si le faramitez.
Bat 2 oua bine cu 1 lingura de faina si putin lapte, sare si piper pana obtin un aluat ca de clatite.
Apoi trec aripioarele prin aluatul format si apoi prin fulgii de porumb sfaramati.
Le pun la prajit si le las aproximativ 12 minute la foc mediu.
Dupa ce s-au prajit, le pun intr-un vas pe un servetel, ca sa se scurga excesul de ulei. Daca va place sa mancati mai picant recomand sa puneti si putin ardei iute pisat in aluatul format.
Si in loc sa cumpar sos gata preparat din comert folosesc un sos facut in casa din 100 ml maioneza de casa sau din comert, doi catei de usturoi maruntiti bine, sare si piper, 100 ml iaurt si 2-3 linguri de zeama de lamaie.
-20 aripi de pui
-50 ml lapte gras
-1 lingura de paprika
-sare si piper
-3 linguri de faina
-2 oua
-3 cani de fulgi de porumb
-ulei pentru prajit
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Dacă ai întrebări, sau dorești să scriu un articol pentru compania ta, lasă un mesaj aici.