Eu fac in felul urmator:
Pun 20 de aripioare la marinat in in 50 ml de lapte gras cu putin paprika, usturoi pisat, sare si piper, si le las la marinat in jur de 2 ore.
Le puteti pun intr-o punga ermetica sau intr-un vas acoperit. Pentru un efect si mai rapid, eu bag vasul la frigider.
Dupa ce s-au marinat bine, le pun intr-un scurgator, iar apoi le dau prin faina (2 linguri mai exact).
Intr-o tigaie mai inalta pun la incins uleiul. Puteti folosi si friteuza sau o oala mai inalta.
Iau 3 cani de fulgi de porum si le faramitez.
Bat 2 oua bine cu 1 lingura de faina si putin lapte, sare si piper pana obtin un aluat ca de clatite.
Apoi trec aripioarele prin aluatul format si apoi
prin fulgii de porumb sfaramati.
Le pun la prajit si le las aproximativ 12 minute la
foc mediu.
Dupa ce s-au prajit, le pun intr-un vas pe un
servetel, ca sa se scurga excesul de ulei. Daca va place sa mancati mai picant
recomand sa puneti si putin ardei iute pisat in aluatul format.
Si in loc sa cumpar sos gata preparat din comert
folosesc un sos facut in casa din 100 ml maioneza de casa sau din comert, doi
catei de usturoi maruntiti bine, sare si piper, 100 ml iaurt si 2-3 linguri de
zeama de lamaie.
-20 aripi de pui
-50 ml lapte gras
-1 lingura de paprika
-sare si piper
-3 linguri de faina
-2 oua
-3 cani de fulgi de porumb
-ulei pentru prajit
Pofta buna!