marți, 30 octombrie 2018

Cum mi-am început aventura de blogger

Nu știu cât de tare mă pot numi blogger. Prima și prima dată, acum 10 ani, mi-am făcut blogul, același pe care îl am și acum, cu scopul de a-mi așterne gândurile. De aceea se și numește gânduri. Pe vremea aia, erau gânduri de adolescentă, ce trecea prin drame care de care mai prăpăstioase. De fapt, dacă stau să mă gândesc mai bine, cineva mi-a sugerat, cu 3 ani înainte de a-mi face blogul, să mp apuc de scris, asta după ce am scris pentru un ziar câteva articole. Odată cu blogul, m-am și înscris la jurnalism, de unde m-am retras după 2 ani, pentru că nu am mai avut bani de taxă.
Când am făcut blogul, habar nu aveam eu cu ce se mănâncă bloggingul, domeniu, etc. Așa că am cercetat, m-am documentat, am citit zeci de articole, și m-am apucat.  La momentul respectiv, nu îmi permiteam să cumpăr un domeniu web .ro, și nici nu am scris foarte multe articole. Un articol însă, care a și fost copiat de zeci de ori, fără menționarea sursei bineînțeles, care a fost scris cu tot sufletul, și merită menționat, a fost următorul:
CAND ESTI TRADAT
Dragostea lui m-a ucis; mi-a supt fiecare picătură de sânge pur pe care o aveam, mi-a luat speranța, mi-a ucis sufletul, mi-a îmbătat dragostea și mi-a drogat sentimentele, cu ce sunt eu de vină oare că el are un suflet așa de tare, de crud, de rău, de piatră, de uscat, de tot ce-i urât pe lumea asta; e ca un șarpe veninos camuflat într-un trandafir roșu ca focul, ai atins trandafirul și ești otrăvit de șarpe! Oare există dragoste adevărată?
Pura si necondiționată? Oare o sa mai iubesc vreodată? O picătură de dragoste e un fulg de ceara și aripile mele sunt alcătuite din mii de picături de dragoste, fulgi de ceară! el m-a făcut să zbor aproape de soare, aproape de paradis, dar aripile mi s-au topit și am căzut in adâncul pământului și am murit. Încet.. suflarea mi s-a oprit și m-am îngropat alături de lighioanele pământului care mi-au devenit cele mai bune prietene. Ele mi-au mâncat trupul păcătos și mi-au vindecat sufletul. El mi-a răstignit inima pe cel mai ascuțit pisc posibil să vadă toata lumea ce a reușit el, a reușit să mă distrugă încet, încet, încet;

Dragostea pentru el s-a transformat În ură, am devenit stană de piatră, m-am uitat pe mine, nu mai știu cine sunt, vorbele mele n-au sens, lacrimile mele ard tot ce a mai rămas frumos, frumosul a devenit repugnător pentru mine, mă urăsc, de ce? cine sunt? cine am fost? de ce sunt? ce sunt, om, particulă cosmică sau poate animal, nu!? animalele sunt pure, particulele cosmice la fel, e clar sunt om.. cea mai necinstita ființă; am uitat sa respect natura, am uitat s-o iubesc și ea mă urăște.. o iubeam atât de mult; natura cel mai pur lucru, picătura de ploaie, fulgul de nea, curcubeul, fulgerul, florile.. ele iubesc necondiționat.. am murit.de ce oare? cu ce ți-am greșit ție stana de piatră, ce ți-am făcut de m-ai urât atât; de ce m-ai distrus? pentru că te-am iubit?? ești mizerabil și de dragul tău am devenit mizerabilă, am uitat să trăiesc.. te urăsc pentru că m-ai făcut să te iubesc și te urăsc din tot sufletul și te iubesc cu toata ființa mea!!de ce nu m-ai învățat sa trăiesc fără tine? aș vrea să te uit, ca să pot iubi din nou natura, pe mine, viața; să învăț din nou să trăiesc cu pași de copil, să cunosc din nou dragostea și fericirea, să pășesc pe cărarea iubirii necondiționate, pure, virgine..
Acum te urăsc. Te-am uitat. Adio.” (Patricia Andreea Berbec Macasoi(Mitrache), 2011)
Firește, o perioadă am făcut pauză, pauză în care am scris doar pe hârtie. Iar blogul a rămas ca un precursor al cărții pe care o am în lucru, și ulterior, am început să scriu mai mult, și am început să caut metode de a și face bani din blogging.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

duminică, 28 octombrie 2018

Viața ca o aventură sau cum să ieși din zona de confort!

Există două tipuri de oameni în lume: călători și statornici. Desigur, fiecare dintre noi poate fi călător la un moment dat, și apoi să devină statornic, și invers.
Viața însăși este o călătorie, minunată sau nu, conform perspectivei.
Tipul acesta de oameni, tipul călător, din care îmi place să cred că fac și eu parte au așa…un dor de ducă. Au aventura în sânge și nu suportă rutina. De mic copil mi-a plăcut să citesc, să descopăr culturi noi, am învățat, nu degeaba zic eu, șapte limbi străine, îmi plăcea să îmi imaginez fel de fel de aventuri, în locuri nemaipomenite, cu peisaje care îți taie răsuflarea și pe care o poză nu le poate reda așa cum rămân întipărite în suflet și în minte.
Să descoperi culturi noi, să elimini stereotipurile, să trăiești altfel, chiar și pentru câteva zile pe an, ajută la îmbogățirea sufletului și de ce nu, și a trupului, mai ales când vorbim de turism de aventură.
Astfel de excursii personalizate pentru fiecare suflet călător am găsit la Extreme Travel.
Au atât de multe destinații, încât mi-a fost extrem de greu să mă hotărăsc ce să aleg, așa că am inclus în bucket list două destinații, un circuit safari, care include și ascensiunea pe Kilimanjaro, care îmi va duce la extrem toleranța la oboseală și îmi va testa anduranța; și un circuit în Etiopia, în care voi avea ocazia să vizitez triburi, lucru pe care mi l-am dorit întotdeauna.
De când sunt mamă, nevoia de adrenalină a scăzut drastic, dar cu cât crește fata și devine mai independentă, cu atât îmi revine „dorul de ducă” și setea de adrenalină. AM nevoie să continui să învăț, să continui să descopăr, să lupt cu teama de înălțime, să văd locuri care îmi vor fura cel puțin câteva respirații.
Prima locație pe care am ales-o are în traseu ascensiunea pe Kilimanjaro, până la Uhuru Peak, cel mai înalt punct din Africa(5895m), unde plămânii îmi vor fi puși la încercare de aerul rarefiat, iar mintea și trupul îmi vor fi invadate de mii de emoții, iar adrenalina va fi la ea acasă în sistemul meu circulator. După asta, voi vizita parcul Național Serengeti, unde voi putea să văd animale maiestuoase în mediul lor natural, girafe, hipopotami, zebre, lei, maimuțe și multe altele. Și dacă asta nu va fi de ajuns pentru setea mea de aventură, mai urmează să înot cu delfini și să fac scuba diving pentru a vedea recifurile de Coral din Oceanul Indian. Practic, va fi o aventură special croită pentru sufletul meu, pentru care va trebui să mă pregătesc temeinic, din punct de vedere fizic.
A doua locație e pentru sufletul de descoperitor din mine, pentru că întotdeauna mi-am dorit să văd „pe viu” viața triburilor primitive din Africa. Cultura nepătată, tradițiile, ritualurile, m-au fascinat întotdeauna. Voi vedea cu ochii mei oameni care trăiesc în armonie absolută cu pământul, fără a-l tulbura prea tare, într-un loc unde nu există consumerism, iar oamenii mănâncă pentru a putea trăi, și nu invers. Acolo timpul se oprește, și îmi pot trage răsuflarea, și mă pot încărca cu energie pozitivă pentru un an întreg. Voi dormi pe un vulcan(UN VULCAN ADEVĂRAT) aproape de lacul de lavă, voi avea ocazia să dorm într-o casă tradițională, să văd cum acești oameni își duc traiul în armonie. Bine, un singur lucru nu voi putea face, și anume să mănânc insecte, asta dacă într-adevăr se mănâncă insecte acolo.
Viața e o aventură, iar eu așa vreau să o trăiesc!



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

joi, 25 octombrie 2018

HoReCa la superlativ cu Expressoft Technology!

Cum nu toată lumea știe ce înseamnă HORECA, o să explic puțin. Horeca este acronimul pentru industria ospitalității, și vine de la Hotel, Restaurant, Cafenea.
Când ai un restaurant, indiferent de tipul acestuia, este necesar să vii în întâmpinarea clientului, să îți ușurezi munca, și să ușurezi munca angajaților. Ei bine, soluția de marcaj și gestiune potrivită afacerii tale vine de la Expressoft  Technology. Fie că îți este necesar un POS restaurant, ai nevoie de asistență 24/7, sau ai nevoie de marcaj mobil, sau un software de gestiune stocuri, ei au soluția pentru tine.
Știi cum e când mergi la restaurant și trebuie să stai 30-40 de minute să îți ia cineva comanda, și apoi încă 30-40 de minute până vine? Eventual dacă ospătarul nu are carnețel, te trezești că îți mai greșește și comanda? Sau ești cu copilul, și rogi să îți facă ceva separat, fără sare, și preparatul vine cu o tonă de sare? Poate stai, sau poate te enervezi și pleci, oricum, a doua oară nu mai calci în restaurantul respectiv.
Oamenii, clienții, sunt din ce în ce mai grăbiți, mai pretențioși, și, pentru ca o afacere să aibă succes, ai nevoie de soluții inovative care să țină pasul cu tehnologia și pretențiile clienților totodată.
Cel mai bun exemplu este reprezentat de soluția de marcaj mobil Expressoft POS, care este de fapt 3 în 1, reunește 3 dispozitive: POS, pager și smartphone. Asta înseamnă că se reduce timpul de preluare a comenzilor cu până la 60%, se eficientizează comunicarea dintre ospătari, bar și bucătărie, și automat crește și profitul. Iar cu opțiunea de gestionare a stocurilor, poți să știi în timp real de ce ai nevoie pentru a reface stocurile. Eu de exemplu, am lucrat o bună perioadă de timp în bucătărie, și niciodată nu ni se refăceau stocurile la timp, oricâte liste aș fi făcut. Cu software-ul ăsta, sunt convinsă că se pot estima stocurile și face aprovizionarea în funcție de asta.
Așa că pot recomanda din toate perspectivele acest software. Și din postura de client, pentru că merg destul de des prin restaurante, și din perspectiva de angajat. Ca patron nu știu ce să zic, nu mi-a trecut prin cap niciodată să am restaurantul meu, gândidu-mă că e prea multă bătaie de cap, însă cu cei de la Expressoft Tehnology, parcă sună mai ușor de gestionat o astfel de afacere, decât prin metodele clasice, casă normală de marcat, carnețele de comenzi, și tot așa.
Așa că dacă ai nevoie de clienți mulțumiți, pe care să îi transformi și în clienți fideli, poți apela cu încredere la cei de la Expressoft Tehnology, indiferent că ai fast-food, restaurant, cafenea, bistro, pub, sau orice din acest domeniu. Au o multitudine de soluții, iar faptul că au suport 24/7 mi se pare excepțional, având în vedere că te poți trezi oricând cu un control de la ANAF, și cei de la suport pot ajuta, dacă persoana responsabilă nu se pricepe la scos x-ul de exemplu. Bine, vorba fie între noi, ar trebui să știe toate astea cine se ocupă. Baftă la vânzare!
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

marți, 23 octombrie 2018

Obiecte personalizate prin gravura laser!

Într-o „eră„ suprasaturată de creatori handmade, cu fel de fel de obiecte, care de care mai ingenioase, întotdeauna încerc să vin cu noutăți, pentru a ține pasul cu piața. În acest sens, am achiziționat un gravator laser Bodor, de la Colop Romania, știți voi, cei care produc și ștampile J


Am ales gravatorul BCL-1610X. E o mașinărie super tare, după cum se poate observa și în poză, pot grava orice, sau aproape orice, cu o suprafață de până la 160 x100cm. Are conexiune wi-fi și USB, plug-in pentru Corel Draw și Autocad, suportă o tonă de formate grafice, de la JPG la Bitmap, are sistem de aer comprimat pentru curățarea obiectelor după gravare, sistem de răcire a laserului, poate grava în cantități mari, ceea ce e foarte bine pentru ce urmează să fac.
Așa că pot face de la machete de arhitectură, până la tablouri din lemn gravate, mărturii gravate, gravuri pe sticlă, pe plastic dur, pe lemn, obiecte publicitare, litere volumetrice, panouri publicitare, absolut orice îmi trece prin minte.
Așadar, de azi, dacă ai nevoie de un cadou inedit pentru șef, mamă, soacră, soție, nași, vecina care îți scoate câinele, eu sunt omul care te poate ajuta.
Dacă ai nevoie de mărturii deosebite, făcute bine, repede, și la un preț mai mult decât decent, eu sunt omul tău. Acestea pot fi din lemn, din sticlă, din ce vrei tu, și pot avea orice formă permite gravatorul și masa de tăiat.
Bineînțeles că încă nu i-am descoperit toate funcțiile, și de când l-am luat încerc să fac fel de fel de lucruri.
Aseară m-am apucat să gravez pe lemn câteva poze de familie, și pot spune că au ieșit chiar super(nu am încă poze), aș putea spune chiar că m-am îndrăgostit de gravator, și am cu ce să îmi ocup timpul în serile insomniace, și să îmi aducă și bani. Azi am încercat să gravez o bucată de lemn, care va fi parte din biroul fiicei mele, și a ieșit la fel, foarte tare. O să încerc să fac și decupaje în lemn, pe lângă gravare, să fac lucruri unice, frumoase, pe gustul fiecăruia.
Plus de asta, cred că am făcut tare bine că am investit în mașinăria asta, pentru că pot realiza singură(mă rog, cu ajutorul programelor de pe laptop și a gravatorului) materiale publicitare pentru campaniile asociației, afișe pentru evenimentele asociației, aș putea să încerc să fac și cărți de vizită din lemn, chiar sunt curioasă cum ar ieși. De fapt, mă duc chiar acum să încerc, sper să mai am lemn!
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

duminică, 21 octombrie 2018

Nici o masina ca BMW seria 5!

Atunci când ai o mașină ca BMW X5, lumea pare altfel. Deci chiar dacă ești o amețită ca și mine, poți conduce. Mai ales că are cutie automată, asistent driving, asistent de parcare, practic oricine poate conduce o astfel de mașină. E frumoasă, e fiabilă, e rezistentă, e ușor de condus, are consum decent.
Dar cum trăiesc în minunatul București, oricât de bine aș conduce, nu am scăpat de lovituri și accidente ușoare. Nu neapărat din cauza mea, poate doar la parcările laterale am mai zgâriat-o ici colo.
Într-o zi cu soare, tocmai ce plecasem de la spălătorie, pentru că nu suport să văd mașina murdară, mă asigur frumos, semnalizez, nu venea nimic. Tocmai atunci, accelerează un șofer(să îi zicem așa) de la colț, și intră în mine atât de tare, că au pornit airbagurile de pe partea lovită. M-a bușit bine, ce mai. Portieră îndoită, bara spartă, farul față dreapta spart, airbaguri. Buuun. Trag pe dreapta, trage și el, vine poliția( au sunat băieții de la spălătorie), la naiba, și aveam atâta treabă. Da ce să facem, stau să rezolvăm. De reparații nu-mi fac griji, am asigurare și un salon de reparații de încredere, iar piesele originale BMW și orice accesorii originale BMW, găsesc pe eXclusiv OEM.

De ce cumpăr piese de BMW de la eXclusiv OEM? Păi e simplu, să zicem că un om de 120 de kg și 2 metri are nevoie de un transplant de inimă. Ei bine, acestui om nu îi poți transplanta o inimă de găină( ipotetic vorbind, nici nu ar fi posibil), ci o inimă de la un alt om, sau una artificială, construită specific pentru el. Ei bine, cam așa e și cu BMW-urile astea. AU nevoie de piese originale, accesorii originale, ulei original BMW. Ca să poată funcționa optim. Altfel se strică, și te trezești că de fapt nu ai făcut nici un fel de economie( știți voi cum e moda la români, „iau de dincolo că e mai ieftin„). Păi mă omule, dacă îți permiți o măgăoaie de X5, îți permiți și piese originale pentru ea, ca să fie calitate până la capăt. Zic și eu.
Bun, și ca să revenim la bușeala de la spălătorie, Domnul ”mare șofer” care a intrat în mine, urla cât îl țineau plămânii că nu m-am asigurat eu, dar nu ar fi zis că era cu ochii în telefon. Noroc cu băieții de la spălătorie, că au văzut toată faza, că altfel își repara și nenea mașina pe banii mei. Iar eu practic nu am avut ce să fac, eu l-am văzut că vine, dar dacă trăgeam de volan, intram în ăla de pe contrasens, dacă acceleram, intram în gard, dacă dădeam înapoi, îl loveam pe cel care ieșea din spălătorie după mine. Așa că nu am făcut nimic. L-am lăsat să urle, am stat de vorbă cu polițiștii, am semnat amiabilă, și am plecat la diagnoză. La diagnoză, băieții s-au crucit când au văzut. (Nu intru în detalii cu marca de mașină pe care o deținea celălalt, și nici cum arăta mașina după ce a intrat în mine) Asta pentru că a venit și nenea cu mine, a zis că dacă se pricep băieții așa tare cum îi laud eu, poate i-o repară și lui. Și ca să clarific, s-au crucit când au văzut minimul de ravagii asupra mașinii mele, și cum arăta mașina lui. Long story short, trebuie îndreptată portiera, vopsea, altă bară, farul înlocuit, airbagurile schimbate, și oglinda. Le zic că am multă treabă, îmi dau altă mașină, dau comandă pe eXclusiv OEM de bară față BMW X5 originală, ulei BMW, oglindă originală BMW, tot, tot , tot ce trebuie înlocuit. Și plec liniștită în treaba mea, știind că mașina e pe mâini bune, și o voi avea în câteva zile ca nouă.


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

joi, 18 octombrie 2018

Drumul spre independența financiară de care ai nevoie!

Vrei să știi care e drumul spre independența financiară? Vrei să știi cum să faci bani? Atunci articolul acesta este pentru tine!
În fiecare zi suntem asaltați în mediul online de ”soluții„ minune care să îți aducă un venit substanțial fără prea mult efort, însă dacă abordezi „soluția”, realizezi că e mai complicat de atât. Fără muncă nu poți avea succes, și ca să ajungi la o independență financiară, adică să faci bani și când dormi, trebuie să parcurgi mai mulți pași și să înveți câte ceva despre ce înseamnă investiții, riscuri, metode de economisire a banilor. Pentru asta e nevoie de educație financiară. Și acum este mult mai simplu, cu programul ”Școala de bani” de la BCR.

Eu de exemplu, în drumul spre independența financiară, fac economii, îmi scriu lunar veniturile, cheltuielile necesare, câți bani rămân pentru cheltuielile care nu sunt absolut necesare, iar acest lucru mă ajută. Într-adevăr, nu economisesc cât mi-aș dori, iar datorită evenimentelor neprevăzute s-au cam dus economiile, dar îmi mențin familia pe linia de plutire. În afară de asta, niciodată nu refuz o oportunitate de a face bani.
Am în vedere și investiții în afaceri care sunt fezabile, dar uneori îmi asum și riscuri. Pentru că fără risc, nu există câștig. Asta nu înseamnă că sunt de acord cu jocurile de noroc. Ci înseamnă că întotdeauna, înainte de a investi în ceva, analizez cu atenție bugetul personal și cheltuielile. Dacă nu aș face asta, probabil nu mi-aș mai permite nimic.
Mai am în vedere un împrumut, pentru asociația mea, pentru deschiderea unui centru educațional pentru copiii și adulții cu nevoi speciale. Acest centru, pe lângă beneficiile aduse comunității, și satisfacția personală, îmi va aduce și independența financiară de care am nevoie. Practic, voi munci pentru mine. Desigur, nu toată lumea trebuie să devină antreprenor, pentru unele persoane e mai confortabil să lucreze pentru altcineva și pentru un salariu fix, lunar.
Însă oamenii care au devenit milionari și mai mult de atât, și-au fructificat ideile și au investit. Pe lângă bani, au investit timp și cunoștințe. Unii au lucrat direct, iar alții au externalizat sarcinile care i-ar fi îngreunat. Eu una, voi face ambele lucruri. Voi munci cot la cot cu angajații, dar sarcinile care țin de contabilitate, de exemplu, nu le pot face, pentru că nu am pregătirea necesară, și nici cunoștințele. Și ar fi mult prea complicat să mă apuc să învăț contabilitate, și nici nu aș avea timpul necesar, având copil mic. Așa că fac ceea ce pot, în așa fel încât să îmi ating scopurile.
Și ca să îmi ating scopurile, înainte de toate am conturat ideea și am stabilit obiectivele. Apoi am cercetat fezabilitatea ideii conturate. Apoi am căutat metode de a aduce sponsorizări pentru realizarea obiectivelor. Ca să fie mai ușor, obiectivele pot fi graduale. Cum spunea Walt Disney ”Dacă poți visa un lucru, îl poți și realiza.”
Ultimul lucru, și cred că cel mai important pentru atingerea independenței financiare este motivația. Contează extrem de mult ce te motivează să ajungi acolo unde ți-ai propus, precum și atitudinea. Să știi să pierzi, să cazi și să te ridici, fără a-ți pierde motivația, îți vor aduce garantat succesul. Pot, vreau!
Și încă ceva, niciodată nu las pe mâine ceea ce pot face azi!

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

marți, 16 octombrie 2018

Cum o casă devine acasă!

"Acasă" trebuie să fie pe placul sufletelor ce locuiesc acolo. Desigur, dacă e să fim romantici, "acasă" e alături de cei dragi. Dar de ce să nu fie valabile ambele cazuri? De mic copil, mi-am dorit să pot construi o casă de la zero, așa cum îmi doresc, și să și particip la construirea ei. În momentele grele, îmi imaginam casa ideală pentru mine, casa mea, "acasă". Mult timp am fost nomadă, încă sunt de fapt, de la 18 ani m-am mutat din chirie în chirie. De multe ori, așa de multe încât aș putea scrie o carte. Dar mutându-mă de atâtea ori, am învățat una-alta despre amenajări, pe lângă ce știam deja din liceu(am terminat Tonitza). În curând, visul mi se va îndeplini, oarecum. Oarecum, pentru că se întâmplă în urma unei tragedii, și are mai mult scopul de a ajuta pe altcineva, mai exact pe socrul meu. Dar ca să putem locui acolo cu copilul, trebuie refăcut tot. Casa de acolo are aproape 100 de ani, fără fundație, frig, stil vagon, etc. Așa că am ajuns la concluzia că e mai fezabil să o dărâmăm și să construim alta, decât să o renovăm. Bineînțeles, asta dacă va fi și arhitectul de acord, până la urmă, el este expertul și cunoaște procedurile, legile și planul urbanistic zonal. Deci primul pas pentru construcția sau reconstrucția unei case este un drum la un birou de arhitectură. Apoi, pe baza ideilor și cerințelor, se realizează un proiect de casă. Eu încă nu am ales o firmă de arhitectură, dar cel mai probabil îi voi alege pe cei de la AIA Proiect
, pentru că oferă servicii complete de proiectare (de la fundație la certificat energetic). Și ca să revenim la viitoarea noastră casă, de care abia aștept să ne apucăm...curtea are aproximativ 180mp cu amprenta casei de aproximativ 80 de mp. Casa este stil vagon, și cam ăsta e singurul stil în care se poate construi, dacă vrei să îți rămână curte. Și cum grădina lăsată de soacra mea este frumoasă și nu putem renunța la ea, va trebui să construim pe aceeași amprentă, eventual mai luăm un metru din curte, și să facem mai multe nivele. De preferat demisol, parter, etaj și mansardă. Pentru că vom fi 2 cupluri, una bucată socru, una bucată toddler, doi căței și un peruș. Drept urmare, trebuie mult spațiu. Mă gândeam la un duplex, ca să fie o oarece egalitate, +o cameră și dependințe separate pentru socrul meu, pentru că nu se poate deplasa decât cu ajutorul cârjelor sau cu bicicleta. Într-un duplex, ar fi mai ușor să conviețuim, pentru că ne-am întâlni doar în curte, și doar dacă ne dorim. Și ca să nu existe discuții, putem contoriza separat utilitățile. La demisol, cel puțin în partea mea, va fi camera tehnică (sau camera centralei) și o mini sală de fitness. La parter va fi un living mare, biroul meu, bucătărie, o baie de serviciu, și o cameră de oaspeți cu baie. La etaj vor fi 3 dormitoare, și o cameră de joacă pentru copii. La mansardă va fi spălătoria, mini terasă, și o cameră de jocuri pentru copii mai mari(adică noi adulții), unde ne vom putea juca fussball, darts, sau pe xbox, sau jocuri de societate. Tot la mansardă, vreau să am o mini cameră cu o mini bibliotecă, unde să mă pot ascunde, atunci când am nevoie de relaxare.
Iar mobila...am muuulte idei și la mobilă, însă cele mai importante camere pentru mine, și la care sunt de neclintit în privința nuanțelor și a așezării sunt cămăruța mea de la mansardă; dormitorul, pentru că am nevoie de odihnă; și biroul meu. La restul, accept sugestii din partea soțului. Dormitorul va avea toată mobila în două culori, negru și violet, iar parchetul va fi tot negru. Pereții vor fi albi. In cămăruța mea voi picta peretele liber, iar biblioteca va fi verde. Va avea un geam în tavan, ca să pot privi stelele noaptea. În birou, atât pereții, cât și spațiul de lucru, vor fi în diferite nuanțe de verde, pentru că verdele stimulează creația. Niciuna din cele trei camere menționate anterior nu va avea televizor, spre disperarea soțului, care adoră să adoarmă cu televizorul pornit, dar el adoarme oricum, așa că nu poate comenta. Nici copilul nu va avea televizor în cameră, și nici un alt dispozitiv care ar putea perturba somnul. La restul camerelor mă voi consulta cu soțul.
În ceea ce privește curtea și grădina, va trebui să fim toți de accord, ceea ce este mai complicat, dar voi putea să mă dau cu părerea și acolo. Îmi doresc foarte tare un leagăn sau un balansoar, un foișor, un grătar din cărămidă, o mini-seră de zarzavaturi, și o pergolă sau o marchiză care să acopere o masă mare, la care să încăpem cu toții.
Bucătăria din partea me ava fi cu insula, stil American, cu mult spațiu de lucru, cuptor și frigider incorporate în mobile, rafturi pentru murături și rafturi pentru condimenteee în ghiveci, asta pentru că ador să am plante în casă. Singurul spațiu din interior în care se va putea fuma va fi bucătăria, drept pentru care va fi necesară o hotă mare, și un geam și mai mare, ca să pot aerisi. CU toate că s-ar putea să mă las de fumat.
Camera de joacă pentru adulți va avea o bibliotecă cu jocuri de societate, o masă de fussball, un tv mare cu xbox și wii.
Terasa, pe lângă spațiul de uscare al rufelor, va avea o măsuță și 2 scaune, unde să pot privi răsăritul cu soțul meu, sau unde îmi voi putea petrece serile atât de dese în care nu pot dormi.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

duminică, 14 octombrie 2018

Veni, Vidi, Vici sau vidi,vidi,vici

Trăim în era vitezei. O eră în care totul e pe grabă, timpul nu mai este de partea noastră. Ne grăbim la job, ne grăbim să mâncăm, dormim în grabă. Pentru că timpul pierdut nu mai revine, este extrem de important. De aceea, orice economie de timp este absolut binevenită. Eu una, m-am învățat să comand online absolut orice. Încă îmi place să merg la cumpărături, dar doar atunci când am nevoie de ceva pentru fată, în rest, online e mai simplu. De curând, având nevoie de materiale de construcții pentru renovarea casei în care ne vom muta, am descoperit un site de unde pot comanda online absolut tot ce am nevoie pentru renovarea casei și a curții, de unde pot să văd eu cu ochii mei descrierea produselor, părerea altor cumpărători, costul total, etc. Și nu mai trebuie să cred meseriașii pe cuvânt.
 Băieții ăștia de care vorbesc îmi livrează materialele la poartă, și dacă mai și filmez livrarea, obțin și o reducere de 100 de lei. Deci economie la superlativ. Și mai și oferă consultanță dacă am nevoie. Plus că am stat și am analizat o grămadă de recenzii video de pe site-ul lor, dacă nu aș fi fost convinsă dinainte de alegerea făcută, oricum m-ar fi convins recenziile video, pentru că așa functionăm noi ca oameni, ne conving părerile altora care au încercat deja. Dacă ar fi trebuit să merg într-un magazin fizic, aș fi luat-o razna direct, să stau să caut tot ce am nevoie într-o imensitate de magazin, cu angajați obosiți și fără chef. Așa că pe vindem-ieftin.ro am găsit tot ce am avut nevoie: rigips, placi OSB, OSB exterior, țiglă metalică, fereastră ADF, țevi, gresie, faianță;am găsit până și piatră decorativă și pavaje, deși încă nu ne-am hotărât cum facem curtea, trebuie neapărat să fie practică pentru fată, să se poată plimba cu mașina ei sau cu tricicleta. Deși cred că ar fi fost mai ieftin să o construim de la zero, și sigur aș fi găsit pe site tot ce ne trebuia, suntem nevoiți să renovăm doar, pentru că socrul nu vrea să dărâme casa, așa că tot ce facem, trebuie să facem în afara camerei lui.
Bineînțeles că va trebui să îi izolăm și lui camera, măcar pe exterior, să turnăm o șapă autonivelantă și să punem un parchet ceva. La mine în cameră aș fi folosit rășină epoxidică, dar nu știu cât de cald ar ține. Iar meseriașii care ne vor ajuta nu se pricep. Oricum noi o să participăm la tot, mie îmi plac la nebunie renovările, pentru că pun la lucru atât latura artistică, cât și latura practică, și mă mai și distrez.
Pentru peretele din spatele grădinii, o să folosesc tencuială decorativă Weber, pentru că acum e în 5 nuanțe de gri, plus un mușchi enervant care a început să crească în partea de jos. Mi-aș dori în partea din spate a curții să fac un foișor, cu pereți din tamplărie PVC ADF sau panouri sandwich, trebuie să întreb meseriașii cum ar fi mai bine, înainte să dau comandă pe site. Bordurile de la grădină trebuie refăcute și ele, la fel și garajul, căruia îi trebuie o altă ușă, oricum momentan parcăm la poartă, și garajul îl folosim pe post de uscător și parcare de biciclete. Am văzut pe site și pergole retractabile și marchize din policarbonat, iar una din aceste opțiuni va înlocui marchiza improvizată de soțul meu, ca să fie mai mare, și să putem sta în curte la masă și atunci când plouă, iar foișorul va rămâne pentru iarnă J. Și pentru că din familia noastră fac parte și doi căței, un beagle și un ciobănesc, le voi face și lor două căsuțe, deși beagle-ul stă mai mult în casă.
Abia aștept să ne apucăm, să nu ne prindă iarna cu treaba neterminată. 


Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

joi, 11 octombrie 2018

Bucătăria ideală!

Datorită unui eveniment nefericit, e necesar să ne mutăm în casa în care a copilărit soțul meu. Și pentru a avea condiții ideale pentru fiica noastră, trebuie să renovăm toată casa, inclusiv bucătăria, lucru care mă bucură, pentru că o pot decora și amenaja după bunul plac. Ador să gătesc, iar de când ne mutăm voi găti pentru 5 adulți și o pitică.   
Și dacă tot renovăm, o să îmi iau și ustensilele pe care mi le doresc. Bucătăria nu este extrem de spațioasă, dar ne adaptăm. În primul rând, trebuie să am destul spațiu de lucru și de depozitare, precum și o masă unde să putem mânca toți împreună, eventual un colțar, să fie mai comod. Și cum ador să gătesc cu muzică, un televizor micuț suspendat și un radio.
Am pe lista de cumpărături fețe de masă colorate, cârpe multe(niciodată nu sunt de ajuns), tacâmuri pentru cea mică, tacâmuri pentru noi(cele vechi nu îmi mai plac deloc), cuțite (un bucătar adevărat are cuțite de calitate și pentru fiecare grupă de alimente) cu suport de perete, tocătoare mari, oală de paste, oală de ciorbă, vase de yena, vase de lut, forme de chec și cozonac; forme de tarte, brioșe și prăjituri; tăvi de friptură, un slowcooker, spumiere, sosiere, polonice, clești, furculiță pentru friptură, termometru, temporizator, spatulă, pensulă de silicon, forme pentru ouă ochiuri, pahare pentru ouă fierte moi, tigăi, veselă de copii, robot de bucătărie, blender și mixer, smothie maker, cafetieră, prăjitor de pâine și sandwich maker, cuptor cu microunde. Toată aparatura va avea aceeași culoare(argintiu) și va avea un colț separat, mobila și masa vor fi negru cu verde asortate cu scaunele.
Lângă chiuvetă o să am suport de prosoape, suport de cuțite, suport pentru foi de copt, foi alimentare și foi de staniol. Tot pe perete, lângă masa de lucru, voi avea rafturi cu condimente. În dulapurile suspendate vor sta tot condimente, făinoasele, pastele, etc; iar in dulapurile de jos cor sta vasele și farfuriile. Tăvile și oalele mari vor sta într-un dulap separat, pentru a fi totul cât mai aerisit și organizat.
O să am și o mini-bibliotecă cu cărți de rețete, și un raft cu condimente în ghiveci, precum și un colț special pentru ardeii mei iuți(în ghiveci), murături și hrean.
Frigiderul va fi unul cu dozator de apă, în două uși, cu muuuult spațiu în congelator, unde să pot pune pentru iarnă tot ce am nevoie: legume tocate, fructe, cărnuri, verdeață.
Plita va fi electrică, și cuptorul la fel, pentru că întotdeauna mi-au plăcut mai tare mâncărurile făcute pe plită, și se fac și mai rapid, plus că se curăță mult mai ușor și rapid decât aragazul normal.
Desigur, undeva pe perete, voi avea un cârlig pentru șorțurile de bucătărie făcute de mine.
Într-unul din dulapurile suspendate vor sta cănile de cafea(personalizate) și ceștile pentru musafiri, precum și paharele( fiecare are un model preferat), atât pentru noi, cât și pentru musafiri.
Pe jos, sub masă, va fi un covor pufos.
Totul va fi exact cum îmi doresc, având în vedere că bucătăria este locul în care se întâlnește toată familia, iar eu, personal, petrec cel mai mult timp.
                Aș vrea sa arate cam ca în pozele de mai jos:






Abia aștept să gătesc în bucătăria mea.
Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

marți, 9 octombrie 2018

Touchdown romantic?

  Ce poate fi mai frumos și mai romantic decât un city break Christian Tour petrecut în 2, în Londra, la un meci NFL cu echipa preferată a soțului?
  Soțul meu este jucător de fotbal american de 11 ani, la echipa Bucharest Rebels, cvadruplă campioană, și amândoi adorăm acest sport. Aduce tot, euforie, suspans , momente wow, voie bună.  După 1 an și ceva în care toată atenția mea s-a îndreptat către copil, o escapadă romantică la meciul Raiders, pe Wembley Stadium, ar reînvia pasiunea noastră(și pasiunea dintre noi).
  De când am născut, l-am neglijat/ignorat pe bietul copil, pardon, bărbat, și pasiunea dintre noi a cam scăzut, deși înainte de a naște aș fi jurat că mă pot împărți la doi, zi de zi. Așa că am încercat să recuperez altfel. Mai un fel de mâncare preferat, mai o plimbare, mai o vizionare de meci, mai un dârdâit în tribună la meciurile lui. E, acum, îmi place și mie să merg la meciuri, dar trebuie să mă plâng cumva, nu? Plus că nu de fiecare dată am reușit să văd tot meciul, pentru că…copil mic, schimbat, hrănit, plimbat, adormit. Așa că am pierdut câteva faze. Iar când era prea frig, nu puteam să merg, pentru că nu aveam cu cine să las fata, așa că mă mulțumeam cu privitul de acasă.
  Și ca să revin la viitorul city break, principalul obiectiv va fi meciul NFL Oakland Raiders- Seattle Seahawks de pe stadionul Wembley. Plus că, în pauză, am putea cumpăra tricouri, șepci, orice cu sigla Raiders(nu că nu ar fi plină casa de astfel de obiecte).
  Atât înainte, cât și după meci, am putea vizita Londra, să vedem Big Ben-ul, să ne urcăm în roată (London Eye) deși am o frică teribilă de înălțime.
  Aș mai vizita Westminster Abbey, Palatul Buckingham, circul Picadilly și bineînțeles, muzeul londonez. În rest ar fi plimbări pe malul Tamisei, cumpărături( yupyy) probabil pentru cea mică cele mai multe, mâncare și băutură. Și nu, nu fish and chips, ci orice altceva ce nu conține pește, deoarece dragul meu soț nu suportă peștele de nici o culoare, spre dezamăgirea mea. Asta nu înseamnă că nu îl mai păcălesc câteodată cu ajutorul condimentelor.(Shhh, să nu îi spuneți).
  Cu siguranță, cu un astfel de city break în Londra, nu aș da greș, și ar vedea aprecierea mea, precum și vaga părere de rău pentru că l-am cam neglijat de când am născut.  Așa că o să mă apuc să caut oferte city break, nu de alta, dar meciul e luna asta. Noroc că am bilete de avion Christian Tour.  Adică nu am încă, dar o să le am( hihi).
  Noroc cu faptul că există meciuri în Londra, pentru că în State nu cred că vom putea ajunge prea curând. Mult prea scump, mult prea departe, mult prea multe detalii, care sunt dificile când ai un toddler ultra-dependent de mami, și nici nu ai cu cine să lași copilul dacă pleci. Așa că ne putem mulțumi cu un city break în Londra, anual, în perioada meciurilor NFL. Mai ales că minunatul și scumpul și drăgălașul meu soț nu prea le are cu romantismul, așa că sunt eu romantică și pentru el.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2018!

joi, 4 octombrie 2018

10 lucruri esențiale din garderoba unei femei/soții/mame


Garderoba unei persoane este diferită în funcție de vârstă, status, statut, preferințe. Pentru femei este însă și mai greu. Mai ales când devine mamă. Asta pentru că în garderoba acesteia trebuie să existe lucruri care să arate feminitatea, să fie și sexy din când în când și să mai fie și practică, pentru lejeritatea mișcărilor, mai ales dacă bebele e toddler.
De-a lungul anilor, am avut diferite stiluri vestimentare, unele în trend, altele mai pestrițe(pe placul sufletului meu de artistă), însă de când am născut, am tot donat din hainele vechi, ca să pot face loc hainelor bebelușei. Și făcând asta, am lăsat loc și pentru câteva obiecte vestimentare noi, care să se muleze pe noul stil de viață.
Primul lucru care nu trebuie să lipsească din garderoba unei femei este o rochie elegantă, de preferință neagră, care să se poată purta la diferite evenimente.  
Un alt obiect vestimentar esențial ar fi un palton, bun pentru zilele răcoroase, practic și elegant.
Alte obiecte care se găsesc în garderoba mea, și pe care le găsiți pe Answear.ro sunt:
-o pereche de jeans clasică
-o pereche de jeans skinny
-o pereche de ghete(botine) de iarnă
-o pereche de pantofi cu toc
-o pereche de adidași New Balance, numai buni pentru plimbările în parc, sau pentru drumurile la magazin/bancă cu copilul în brațe.
-o bluză casual
-o cămașă
-și ultimul dar nu cel din urmă, lenjerie asortată
            De ce Answear.ro? Păi simplu, pentru că este singurul shop online care permite probarea la tine acasă, în fața oglinzii. Eu una urăsc cabinele de probă din magazinele fizice, o dată pentru că sunt mici și înghesuite, mai mereu e coadă, sunt pline de microbi și mirosuri mai puțin plăcute, plus că îmi e mult mai confortabil acasă, mai ales că nu mai am același corp ca înainte de naștere. E ușor de comandat, au tabel cu mărimile, deci nu există riscul să comanzi altă mărime.


Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2018!