duminică, 15 noiembrie 2020

Tot ce vrei de la BacaniaTei

De cand cu pandemia asta am devenit fan comenzi online, cu mancarea cat mai proaspata si naturala si mai ales de la producatori autohtoni. Prefer oricand sa mananc o rosie romaneasca mai scumpa, decat un plastic fara gust si miros din supermarket. Asa ca m-am gandit sa incerc si produsele de la Bacania Tei. Va zic sincer, toate au fost minunate. Cu o singura comanda am avut 5 mese pentru 4 persoane. O sa vedeti in poza si in video ce am gatit, mai putin ciorba de rasol de vitel, si salata. Nu au apucat poze :)
Au oamenii astia pe site de toate pentru toti. Momentan produsele proaspete le livreaza doar in Bucuresti si Ilfov iar cele neperisabile in toata tara.
Eu mi-am luat carne, branza, si o ladita de legume.
Nu va mai zic ce gust au avut toate, dementiale. Am gatit cu drag iar cei trei critici culinari din casa au fost multumiti.






Acest articol a fost scris pentru Super Blog 2020!

luni, 12 octombrie 2020

#Jurnaldecroitorie

Bunicul meu este croitor de vreo 72 de ani. El si mamaia m-au crescut pana am plecat la scoala, si tot ei m-au invatat iubirea fata de croitorie. Masina de cusut mi-era si jucarie si profesor. Am invatat sa surfilez inainte de a stii sa scriu, sa croiesc inainte de a merge pe bicicleta, eram ajutorul de nadejde. Tataiul meu este printre putinii croitori care pot face un costum fara proba. Doar cu masuratori. Mi-aduc aminte cu drag de copilarie si de vorbele lui:- Patricica, daca stii sa cosi, nu ai sa mori niciodata de foame!
Nu am facut bani din asta insa papusile mele au avut tare multe haine. Si acum croiesc pentru copiii mei. Cusut si Brodat, astea doua mi-au fost prietene mult timp.
Daca vine vorba de accesorii croitorie, am o tona, de materiale nici nu mai vorbesc. Nici un blug nu a fost aruncat, ci reinventat. Pacat ca nu am o masina buna de cusut. Of, asa de dor imi e de zilele in care ma ascundeam sub masa de croitorie sa aranjez acele, atele si materialele. 
Si acum mai am din ele. Si reviste, si carti cu modele de cusut si brodat, pentru oameni sau papusi. Si sper sa le pot insufla si copiilor mei dragostea pentru croitorie.
Nu stiu cum este la altii, insa la mine, atunci cand cos, mi se goleste mintea,  e ca o meditatie care alunga orice grija.
Ce n-as da sa mai fiu copil, cand totul era la fel de simplu ca o rochie de papusa.



Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020!

vineri, 9 octombrie 2020

Bebelus la orizont! Cum ne pregatim?

Foto:Arhiva Personala


Totul incepe cu doua liniute. Din acel moment nimic nu va mai fi la fel. Indiferent ca a fost planificat sau surpriza, bucuria este la fel de mare. La fel de mare este si teama, atunci cand devii mama pentru prima oara. Nu exista o reteta minune de a te pregati, exista insa cateva lucruri esentiale pentru a-ti astepta bebelusul mai linistita. Avand in vedere ca am trecut de doua ori prin asta, m-am gandit sa fac un top 5 lucruri de care ai nevoie pentru a te pregati, pe langa analizele din sarcina extrem de importante.
Pe primul loc consider ca este patutul. Sunt mare fan cosleep, insa am patut cu o laterala scoasa, in care am pus copilul atunci cand eram prea obosita, de teama ca m-as putea rostogoli. Plus ca doarme mai bine copilul daca nu simte toate miscarile mele. Aducandu-mi aminte de primele saptamani dupa nastere, cand fiecare miscare insemna un efort destul de mare, ma bucur ca am ales ca fiecare copil sa aiba patutul propriu. Mi s-a intamplat desigur sa atipesc cu copilul in brate, insa eu am un somn foarte foarte usor, si nu recomand nimanui treaba asta. Mai ales ca eu nu am avut ajutoare pe langa mine.
Pe locul doi ar fi leaganul sau balansoarul, eu am avut la ambii copii balansoar, care m-a salvat de foarte multe ori, in momentele in care aveam nevoie sa fac un dus, dar mi-era teama sa las copilul singur, sau aveam de gatit. Sau pur si simplu voiam sa ma intind in canapea iar copilul sa fie langa mine in siguranta.
Pe locul trei as zice recoltarea de celule stem din placenta. Pentru ca sanatatea copilului este extrem de importanta si pentru ca acestea trateaza multe boli grave. Ca exemplu, stiu ca cei de la Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem. Ca idee, procedura este extrem de simpla, nu este dureroasa, si nu implica nici un efort suplimentar din partea mamei. 
Pe locul patru ar fi marsupiul ergonomic, neaparat ergonomic. Astfel poti purta puiul cu tine din primele zile de viata. Pe mine m-a salvat mai ales in perioada colicilor, a eruptilor dentare si a puseelor de crestere, cand copilul avea nevoie sa ma simta aproape. Asa am reusit sa fac tot ce aveam de facut, si sa am si puiutii linistiti. De la cumparaturi cu maini libere, la dat cu aspiratorul sau scris de articole. Pana la 6 luni merg foarte bine wrapul elastic sau tesut, sau slingul cu inele. Dupa 6 luni, in functie de inaltime, poate fi folosit si ssc-ul. Ideea este ca daca este ergonomic, e confortabil si sigur si pentru mama si pentru copil.
Pe ultimul loc dar nu cel din urma ar fi hainutele. eu le-am pregatit din timpul sarcinii. Am cumparat pana la marimea corespunzatoarea varstei de 6 luni, chiar mai mult, si le-am spalat si calcat. Mi-a fost de maaare ajutor in perioada lauziei.
Ar mai fi multe, dar astea le consider eu cel mai importante. Eu am fost mai mult singura, si in timpul sarcinii, si dupa, si mi-au facut viata mai usoara.
Asa ca tu, cea care citesti, ai incredere in tine. Instinctul de mama este cel mai sigur, fa tot ceea ce simti ca este potrivit pentru copilul tau. Fii linistita in sarcina, dormi, mananca sanatos, fa miscare, danseaza, asculta muzica. Toate astea vor contribui la starea de dupa nastere. Ignora supersitiile si pregateste tot ce ai nevoie din timp, ca sa te poti bucura din plin de momentele cu puiul tau. Cresc atat de repede. Cat ai clipi, din mana de om devine copilasul care alearga spre tine in curtea gradinitei.
Sa fii mama este cel mai minunat sentiment. Desi copiii nu vin cu manual de instructiuni, cumva, in momentul in care auzi primul planset al copilului si il iei in brate pentru prima oara, stii ca totul va fi bine, chiar daca de atunci inima ta va bate in afara corpului pentru tot restul vietii tale.

Acest articol a fost scris pentru SuperBlog 2020!

miercuri, 30 septembrie 2020

Inca o data Super Blog

Toamna se numara articolele, pentru ca toamna incepe cel mai tare concurs de blogging, un concurs plin de oameni minunati, talentati, determinati. Pentru mine este al 3-lea an de Super Blog, poate anul asta si castig ceva,  desigur, daca nu am sa mai procrastinez ca in anii trecuti. Asa ca tineti aproape, se anunta o toamna plina de inspiratie!

luni, 30 martie 2020

Bucura-te!!!

Bucura-te tu, cel ce inca ai loc de munca;
Bucura-te tu, cel ce ai camara plina;
Bucura-te tu, cel ce ai armonie in casa;
Bucura-te tu, cel ce mai ai ceva in portofel;
Bucura-te tu, cel ce ai parintii si copiii la adapost;
Bucura-te tu, cel ce ai o curte unde sa iti scoti copiii,sau chiar si un balcon.
Nu toti au norocul asta, unii nu mai au loc de munca, altii mor de foame, altii mor de boala, caci nu au medicamente,  altii mor de grija, si tot asa. Luati fratilor ce e bun din treaba asta, ca e conspiratie sau nu, bucurosi le-om duce toate. Sanatate sa aveti, ca restul se fac!
Si nu uitati va rog, de cei ce v-au fost alaturi la bine, dati un mesaj, un telefon, un ceva...
Ganditi-va ca un copil undeva plange ca vrea la scoala, caci la scoala era mai cald, si manca si altceva in afara de bataie.
Ganditi-va ca undeva, e o ea care nu a avut si nu are unde sa plece, si mananca si mai multa bataie ca inainte, de la un el care nu mai are bani de bautura, ca de, pana si spirtul s-a scumpit.
Ganditi-va cati oare adorm cu gandul ca maine nu stiu ce vor pune pe masa copiilor.
Ganditi-va ca undeva sunt niste copii care nu au vazut in viata lor un laptop, si unii dintre voi se plang ca nu e destul de performant.
Ganditi-va ca undeva un copil sta pe intuneric sau in frig, probabil flămând, sau amântrei.